What's new Essence?



Hello, blog readers!

LV Šoreiz vēlējos dalīties ar saviem pirmajiem iespaidiem par Essence rudens un ziemas kolekcijas produktiem. Šajā kolekcijā atrodami daudzi musth-have produkti, piemēram, skropstu tuša un tonālais krēms, konsīleris un grima bāze.

ENG This time I wanted to share with you my first impressions about Essence new fall/winter makeup collection. It mostly consists from musth-have products such as black mascara, concealer and foundation.


too glam to give a damn eye&face palette

Daudzpusīga palete kas piedāvā 8 acu ēnu toņus un vienu izgaismotāja toni sejai. Toņi ir gan mirdzoši, gan arī matēti. Pirmo reizi sastopoties ar paleti mani ieinteresēja skaistie lillā un zelta toņi.
Izmēģinot acu ēnas, secinu, ka tās klājas vienmērīgi, bet nedaudz putekļojas, jeb birst nost. Nevaru nepieminēt arī ļoti eleganto iepakojumu. Tas ir kvalitatīvs, ērta aizdare ar magnētu un ar iestrādātu ļoti parocīgu spoguli.
Šo paleti noteikti iesaku iegādāties, jo tai ir ļoti demokrātiska cena (aptuveni 7eur), bet kvalitāte ir daudz labāka par cenu.


It has 8 fashionable eyeshadows ranging from mattes to sparkly shades and one highlighter for face.  I really loves those purple and gold shades. Also can we talk about this elegant packaging. It's well made, with handy mirror and looks more expensive than it actually is. I definitely recommend to purchase it because it's very affordable (around 7eur) and quality is more than 7eur worth.


"#insta perfect" liquid foundation (shade - 30funnyivory)

Neliels, parocīgs iepakojums. Pats tonālais krēms ir šķidras konsistences un ūdensnoturīgs. Ražotājs sola, ka tas matē sejas ādu un tai piešķir nevainojamu sejas toni. Produktam ir pieejami 4 toņi, kurus var savstarpēji miksēt, lai iegūtu vēlamo toni. Atzīšos, šis tonis man bija par gaišu, tāpēc sajaucu to ar Dr.Hauschka šķidro bronzeri.  Šis produkts ir tāds ikdienas tonālais krēms, jo ir ļoti viegls un daļēji sedzošs. Papildus noteikti jālieto pūderis un konsīleris (vismaz manā gadījumā), lai iegūtu vēlamo efektu.

"+caumoflage" concealer (shade - lightrose)

Ūdensnoturīgs konsīleris, kas ar augsto sedzamības pakāpi nomaskēs ne tikai tumšos lokus zem acīm, bet pat tetovējumus. Šo konsīleri lietoju katru dienu un esmu sajūsmā. Tā kā tonis man ir par gaišu, to lietoju, lai izgaismotu atsevišķas sejas zonas - uzacu kaulu, nomaskētu sīkas ādas nepilnības un tumšos lokus zem acīm. Tik tiešām var manīt, ka viss nevēlamais tiek pilnībā nomaskēts. Vienīgais mīnuss, dienas otrajā pusē var manīt, ka konsīleris sāk "slīdēt" nost no ādas un tas jāatjauno.


"#insta perfect" liquid foundation (shade - 30funnyivory)

Liquid, lightweight foundation with matt effect for perfect skin shade. It's waterproof and mixable with other shades. This particular one was too light for me so I mixed it with Dr.Hauschka liquid bronzer. It's suitable for everyday use because it's light coverage. For me, I need to apply powder and concealer too to get full coverage face. 


     "+caumoflage" concealer (shade - lightrose)

Ultra covering liquid concealer with matt finish. Instantly covers dark circles, blemishes and even tattoos. It's also long-lasting and waterproof. This shade for me was too light so I use it to brighten my brow bone and under eye area. I really love it because it truly covers my blemishes and dark circles.


"I need a miracle" mascara

Pārsteidzoši kvalitatīva! Kā zināms Essence skropstu tušas mēdz būt ļoti ķepīgas un neatstāj tās kvalitatīvākās tušas iespaidu. Šī skropstu tuša ir patīkams pārsteigums, jo otiņa nav saķepusi un var ļoti viegli un vienmērīgi tušu uzklāt uz skropstām.

"I need a miracle" mascara

Surprisingly qualitative! As you may know some of Essence mascaras are bad quality and brush is just meh, but this one surprised me. Brush is great and you can easy apply mascara to lashes.


Velvet matte lipstick (shade - 06 Unredsistible)

Krēmveida matēta lūpukrāsa kas nepadara lūpas sausas. Ļoti piesātināts un skaists ogu tonis, piemērots rudens/ziemas sezonai. Šī lūpukrāsa man ļoti patīk. Pēc maltītes vai kāda dzēriena mazliet "apēdas" un tā jāuzklāj atkārtoti, bet kopumā noturība laba. 


Liquid lipstick-  colour boost mad about matte (shade - 04 mad matters)

Aj, kaut kā nepatīk man tie saldie lūpukrāsu aromāti kas uzreiz piešķir manāmu lētumu produktam. Tonis pats par sevi labs, tāds ķieģeļu sarkanbrūns. Iepriecina, ka lūpukrāsa nav līpīga, bet gludi klājas uz lūpām. Kopumā produkts patīk, bet tā saldenā smarža...


Velvet matte lipstick (shade - 06 Unredsistible)

Creamy matt lipstick without lips drying feeling. Very rich, berry shade suitable for fall/winter season.  I love this lipstick!

Liquid lipstick-  colour boost mad about matte (shade - 04 mad matters)

Eh, I really don't like sweet scented lip products and this one has that scent which, in my opinion, makes product lot more cheaper. Overall, the shade is good like brick red-brown. Also it hasn't that sticky feel to lips. I like this shade but that scent...


"prime+ studio" mattifying+ pore minimizing primer with black clay

Viegla tekstūra, sastāvā melnie māli kas matē sejas ādu un nenosprosto poras. Uzklājot uz sejas pārņem svaigs un patīkams aromāts. Grima bāze ir vieglas konsistences, es pat teiktu, ka šķidra. Man patīk, pēc uzklāšanas jūtu vieglu matējošu efektu. 

Airy, light texture with natural black clay. Has a mattifying effect and fresh scent. After I apply it I feel lightweight matt effect to my skin.

What's your opinion?

Thanks for the comments. :)

@anetela